Anna Lundqvist Music

ANNA LUNDQVIST QUINTET

IMG_2965

ANNA LUNDQVIST QUINTET @ Hot clube de Portugal, Lisbon Juli 2018

ANNA LUNDQVIST QUINTET, Karlstad jazzklubb, nov 2015.


ANNA LUNDQVIST QUINTET @ Atalante Gothenburg 2012

 

BOKNING: annalundqvist.bookings@gmail.com
Mer kontakter här.

——————————————————————

Anna Lundqvist Quintet är:

Fabian Kallerdahl (f 1977)

En av Sveriges mest uppskattade pianister. Fantastiskt musikalisk och lyhörd musiker! Han fick ”Jazz i Sverige”-utmärkelsen 2006 och förutom mitt band spelar han bl a i grupperna: MusicMusicMusic, The Splendor, Anderas Gidlund kvartett, The world m fl.  Utbildad på Musikerutbildningen på Musikhögskolan i Göteborg.

Mattias Grönroos (f 1977)

Jag fastnade redan från första tonen. Mattias har en output och personlighet som är unik bland kontrabasister. Hans anslag och energi går ”rätt genom rutan” All denna output kommer tillsammans med en självklar musikalitet och ett fantastiskt tekniskt kunnande. Han hörs också i Andreas Gildlund Kvartett samt Evan Svensson trio och Mats Eriksson/Mattias Grönroos Duo. Utbildad på Musikerutbildningen på Musikhögskolan i Göteborg.

Jon-Erik Björänge (f 1978)

En konstnär. En aldrig sinande källa av idéer och infall. Dynamik och Spänning. Vi träffades när vi studerade samtidigt på Skurup. Att spela med Jon-Erik är att känna total närvaro och total musikalitet. Allt i kombination med grymt sväng och tajm. Utbildad på Musikerutbildningen samt en Master Degree på Musikhögskolan i Göteborg.

Björn Almgren (f 1968)

Vi var bara bekanta genom bekanta när jag såg Björn på en Per Lindvall-konsert, där han gästade. En egen stil som genomborrar allt genom sin musikalitet, energi och elektricitet. Björn spelar också med Johan Björklund dynamic flavours, Martina Almgren m fl. Ni ser honom också i Tv-programmet ”På Spåret”s orkester. Utbildad på Improvisationsutbildningen på Musikhögskolan i Göteborg.

OM ALQ:

Anna Lundqvist Quartet bildades 2005. 2009 ändrades sättningen till kvintett och det förlängda bandnamnet Anna Lundqvist Quartet feat. Björn Almgren eftersom vi spelade både på kvartett och kvintettsättning. Numera är det bara kvintett och bandet går under namnet: Anna Lundqvist Quintet eller ALQ.Daniel Fredar spelade piano i bandet fram till  första plattan BORDERLINE FIESTA’s release september 2009. På samma skiva gästade också saxofonisten Kristian Harborg. Fabian Kallerdahl blev gruppens nya pianist och i samma veva bestämde jag mig för att utöka och saxofonisten Björn Almgren tillkom som permanent medlem. Denna sättning släppte tillsammans skiva nummer två, CITY, september 2010. Oktober 2012 kom tredje albumet: BEFORE YOU I WAS ALMOST FINE, där vi jobbat med en tillfällig sjätte medlem, textförfattaren Lovisa Tavér som skrivit samtliga texter på skivan. Bandet har sin bas i Göteborg. Repertoaren byggs huvudsakligen på mitt material och på vårt samspel, vår musikalitet och våra personligheter. Varje konsert har en ny laddning och utmaning. Vi vill hålla alla dörrar öppna så att allt får betydelse och känns levande. 2015 fyllde ALQ 10 år. Detta firades med en release av jubileumsskivan TEN (release april 2015), en live/best of-skiva med 12 av bandets mest populära alster.

1 september 2017 släppte ALQ femte albumet MEWE. Skivan är helt instrumental med sången som ordlös samarbetspartner i stället för frontfigur. Gästmusiker är Krister Jonsson, gitarr samt Stina Larsdotter, cello och Tobias Hedlund, vibrafon. Skivan blev hyllad i medier både i Sverige men framför allt utomlands. ALQ och MEWE blev också nominerade till manifestpriset på Manifestgalan 2018 för årets jazz.