Anna Lundqvist Music

 

BIOGRAFI

Jag är född 1977 i Stockholm men är uppväxt i Mellerud i Dalsland. Utbildad på Estetisk Musik på SundstaÄlvkullegymnasiet i Karlstad och Jazzmusikerlinjen på Skurups Folkhögskola. Uppväxt med två föräldrar som jobbade som musiker, arrangörer och dirigent. Har verkat som jazzmusiker (sångare) och kompositör sedan 2000 och har sex kritikerrosade skivor i bagaget. Med Anna Lundqvist Quintet: Borderline fiesta (2009), City (2010), Before you I was almost fine (2012), Ten (2015) och 1 september 2017 kom MEWE (Prophone/NAXOS), bandets femte skiva som blev nominerad till Manifestgalan, kategori Årets jazz 2018. Tillsammans med pianisten Jonas André släppte hon maj 2020, Reunion. Duons första skiva
Jag har också gett ut två notböcker med eget material The Anna Lundqvist Songbook (2015) och Like a moth to a flame (2019) som är musik för violin och marimba (läs mer under menyn Like a moth).

Förutom ALQ och duon med Jonas André leder jag ett band i Lissabon där jag jobbar och vistas så mycket jag kan – Anna Lundqvist Lisboa Cinco. Läs mer under respektive meny. Delar min tid mellan Vänersborg, där jag bor just nu och Lissabon. I övrigt jobbar jag deltid som verksamhetsledare på Vänersborg Jazz Academy (talangutveckling för unga musiker), som studiokoordinator på Yarshouse studio (Sthlm), på United voice som projekledare (Sthlm) samt frilansar som musiker i olika tillfälliga projekt. Jag föreläser också inom sång, improvisation och komposition både i Sverige och Portugal, på universitet och andra organisationer.

För mer detaljerad info/CV om verksamhet och bedrifter, läs mer under YO!

Vi ses! // Anna