Anna Lundqvist Music

Affisch Like a moth to a flame

 

 

Vill du köpa noterna (+ USB) till LIKE A MOTH TO A FLAME? Kolla under menyn BUY, så hittar du mer info där. Tack!

Premiären av LIKE A MOTH TO A FLAME hölls på Vänersborg Konsthall 23 november 2019. INOM KORT KOMMER VERKET ATT FINNAS I LJUD OCH BILD PÅ DENNA SIDA  – håll utkik!

Recension från Bo Borg: https://boborg.se/2019/12/08/like-a-moth-to-a-flame-anna-lundqvist-samot-nosslin

’Like a moth to a flame’ är en svit i tre delar skriven för marimba och violin, som framförs tillsammans med video art. De tre delarna Attraction, Heart och Brain tar oss igenom förloppet av en kärlekshistoria. Ett förlopp vi alla på ett eller annat sätt känner till. Hur slutade din?
Like a moth to a flame är både ett konsertstycke och en installation, där Anna Lundqvist samarbetar med konstnären Samot Nosslin. Verket är komponerat för Stensöta från Göteborg: Karin Wiberg, violin och Ellen Sjö Sander, marimba, vilka även står för uruppförandet på Vänersborgs Konsthall. Like a moth to a flame kommer att finnas till försäljning (noter + video art) under premiär dagen och sedan via nätet.

Kompositören, tillika jazzsångerskan, Anna Lundqvist tar ett extra långt kliv ut som kompositör och skapar en tvådelad stämning i nya verket ’Like a moth to a flame’. Det bekväma och bekanta blandas med suggestiva och skeva klanger.

Samot Nosslin tillåter sig själv att börja från noll, låter slumpen styra till nya resultat och i bild ta alla nuets ångestuttryck med en klackspark, inte genom att blunda utan genom att ympa världen med ett närmast dadaistiskt motgift. Visuellt svävar verket in och ut mellan en vardaglig värld, ett romantiskt skimmer och ett inre kaotiskt myller.

Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med kvinnliga tonsättare med ett särskilt intresse för ny musik i kombination med improvisation – vilket kommer till uttryck i Like a moth to a flame. Under sina fem år som ensemble har Stensöta samarbetat med och uruppfört musik av ett flertal kompositörer från Sverige och utlandet på både vanliga och ovanliga scener.
Om Anna Lundqvist: www.annalundqvistmusic.com

Om Stensöta: www.mcv.se/stensota

Om Samot Nosslin: www.instagram.com/underhypnos