Anna Lundqvist Music
“From Major To Minor is haunting and captivating.
Again, the sense of rubato and the understanding of
each other’s direction is noticeable.” 
JazzJournal/Thomas Fletcher

Anna & Jonas Omslag demo 2019 v2

 —————————————————————————————————————-


Länk till Reunion på Spotify: https://open.spotify.com/album/5RvP3TpFvD53ueSHDsYNRy?si=qarrhA5EQdm45br7RMhNbw

RELEASE FÖR NYA PLATTAN ’REUNION’ (Prophone records/NAXOS) 8 MAJ 2020!
Se kalendern på under Hem för konsertdatum och Buy för att köpa hem plattan på CD eller vinyl.

A&J – Reunion – Digital (1500 x 1500 px @ 72 ppi)

bokning: annalundqvistjonasandre@gmail.com

Presstext ’Reuinion’
”Anna Lundqvist & Jonas André – Reunion. Efter ett uppehåll på 20 år bestämde Anna Lundqvist (sång) och Jonas André (piano) att de skulle försöka sig på att återuppliva sitt forna musikaliska samarbete – för att se om de fortfarande hade den där samspelta magin som de förstod att de hade, då, i början, när de började spela med varandra. Reunion bevisar att samspelet är minst lika speciellt nu som då, och har både mognat ochförnyats på samma gång.På Reunion återfinns en blandning av originalkompositioner speciellt skrivna för albumet och personliga tolkningar av några mer eller mindre kända guldkorn ur popens och jazzens låtskatt. Resultatet är ett album som osar av nordisk melankoli och som på ett både lyriskt och bitterljuvt vis berättar om kärleken och lusten, om livet och om längtan.En återförening värd att vänta på.”

 

Festivalbild

Dan Eyal Lynn

6BFE568D-ED67-4E38-917F-7B8BADEA3762 AC134B0C-E3D4-4EEB-AD2E-9E233779A05F

EE15EF98-78C9-4B63-A30A-E7C845932E23
Läs hela här: http://jazzjournal.co.uk/2020/09/10/anna-lundqvist-jonas-andre-reunion

Om ’Anna Lundqvist & Jonas André’

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar  tillsammans – ett samspel av nästan telepatisk art. Efter ett uppehåll på nästan två decennier har duon sammanstrålat igen. Det resulterade i albumet ’Reunion’ som släpptes under Corona-året 2020.

Musiken rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, beat och pop där originalkompositioner blandas med låtar av exempelvis Joni Mitchell, Kenny Wheeler, Norma Winstone, Anders von Hofsten och Jay-Jay Johansson. Melankolisk harmonik och en viss dramatik knyter allt samman till en djupsinnig och ärlig repertoar med texter om livet, passionen och viljan.

De spelade ihop för första gången för 20 år sedan, när de båda studerade på Skurups folkhögskola. Och trots att de kom från olika bakgrunder rent musikaliskt insåg de genast att de hade en särskild musikalisk kemi. Livet och vidare studier kom emellan och duon lades temporärt i malpåse. Viljan att musicera tillsammans försvann dock aldrig riktigt. Duon uppstod 2019 för att utveckla kemin och skapa ny musik tillsammans.

Anna Lundqvist – hyllad sångerska och kompositör. Hon är utbildad på Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje och har varit verksam i 20 år. Under den tiden har hon släppt fem kritikerrosade skivor samt en notbok med egna kompositioner. Den senaste skivan MEWE  (Anna Lundqvist Quintet, 2018) blev nominerad till Manifestgalan i kategorin Årets jazz och blev hyllad i utländsk press och media. Sedan några år tillbaka är hon också verksam som musiker och gästföreläsare i Lissabon, en stad hon kallar sitt andra hem.

Jonas André – musiker och kulturell mångsysslare. Han är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje samt Musikhögskolan i Malmö. De senaste 25 åren har han varit inblandad i flera olika musikaliska projekt; som musiker, producent och grafisk formgivare. Han producerade en mängd skivor under sin tid på Caprice Records och ligger bakom upptäckter som Edda Magnason och den mycket uppskattade skivserien Improvisational (pianoimprovisationer med bl.a. Jacob Karlzon och Mats Öberg). Han är även aktiv som art director och omtyckt fotograf.